poniedziałek, 8 czerwca 2015

Cukier w płatkach róż

Brzmi wspaniale, pachnie niesamowicie, a smakuje niebiańsko :)
Bardzo łatwy w przygotowaniu, aromatyczny dodatek do słodkości. 
Można udekorować ciasteczka, ciasta, lody i inne smakołyki, lub podawać z herbatą :) 
Inspirację znalazłam u jednej z blogerek, zachęcam do odwiedzin : o tutaj znajdziecie tam wspaniałe przepisy i rewelacyjne inspiracje :) 


Potrzebujesz:

  • szklanka grubego cukru 
  • garść płatków róży (u mnie wspaniałe, dziko rosnące znad morza) - ilość zależy od preferowanej intensywności ;)


Przygotowanie:
1. W moździerzy rozcierać cukier z płatkami róży do uzyskania pięknego koloru.

2. Rozsypać całość w płaskim  naczyniu i zostawić do całkowitego wyschnięcia.

3. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu :) 

Inspirujcie się ! :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz