wtorek, 17 listopada 2015

Pikantnie i słodko- czyli hiszpańsko-francuskie zestawienie sałatkowe

 Kolejna propozycja szybkiego lunch'u albo szybkiej kolacji, w zależności od zachcianki ;) 
Zestawienie lekkiej sałatki z pikantnym hiszpańskim chorizo i kiełbasą fuet (swego czasu można ją było znaleźć w Biedronce ;)) a wisienką na torcie jest pyszny francuski ser Brie (tak wiem, sery....ale jak żyć bez nich we Francji ?! <3 )


Potrzebujesz: (1 porcja)

  • 1-2 garści  umytej i osuszonej rukoli
  • ok 30g zielonej fasolki szparagowej (u mnie z puszki)
  • 4-5 małych pomidorków 
  • 2 plastry avocado
  • 2 plastry sera brie
  • 4 plasterki cienko pokrojonego pikantnego chorizo
  • 4 plasterki kiełbasy fuet
  • ziarna słonecznika do posypania
  • olej z orzechów włoskich (lub inny np. lniany, oliwa z oliwek)
  • odrobina suszonej bazylii do pomidorków (jeśli masz-użyj świeżej ;)
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki skomponować w naczyniu. Posypać ziarnem słonecznika, bazylią i spryskać odrobiną oleju z orzechów włoskich. 


Gotowe !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz