Kolejna propozycja szybkiego lunch'u albo szybkiej kolacji, w zależności od zachcianki ;)
Zestawienie lekkiej sałatki z pikantnym hiszpańskim chorizo i kiełbasą fuet (swego czasu można ją było znaleźć w Biedronce ;)) a wisienką na torcie jest pyszny francuski ser Brie (tak wiem, sery....ale jak żyć bez nich we Francji ?! <3 )
Potrzebujesz: (1 porcja)
- 1-2 garści umytej i osuszonej rukoli
- ok 30g zielonej fasolki szparagowej (u mnie z puszki)
- 4-5 małych pomidorków
- 2 plastry avocado
- 2 plastry sera brie
- 4 plasterki cienko pokrojonego pikantnego chorizo
- 4 plasterki kiełbasy fuet
- ziarna słonecznika do posypania
- olej z orzechów włoskich (lub inny np. lniany, oliwa z oliwek)
- odrobina suszonej bazylii do pomidorków (jeśli masz-użyj świeżej ;)
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki skomponować w naczyniu. Posypać ziarnem słonecznika, bazylią i spryskać odrobiną oleju z orzechów włoskich.
Gotowe !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz