wtorek, 17 listopada 2015

Sałatka Roquefort

Sałatki są moim ulubionym daniem zarówno w porze lunch'u czy kolacji. Myślę, że wynika to z tego, że ich przygotowanie nie wymaga dużego nakładu pracy, do tego są lekkie i pożywne. Ta sałatka należy do jednych z moich ulubionych, przygotowuję ją często i bardzo chętnie. Zapewniam was, że jak spróbujecie - to pokochacie ! 


Potrzebujesz: (1porcja)
  • garść wcześniej ugotowanego makaronu smakowego 
  • 2-3 liście umytej i osuszonej sałaty lodowej
  • 7-8 małych pomidorków 
  • 2 plastry pokrojonego w kostkę avocado
  • kawałek sera pleśniowego Roquefort (ilość kostek zależy od Ciebie ;), ale pamiętaj- co za dużo-to niezdrowo ;)
  • suszona lub świeża bazylia
  • pieprz (opcjonalnie) 
Przygotowanie:
1. Makaron wyłożyć w naczyniu. Dodać porwaną sałatę i resztę warzyw.

2. Posypać pokrojony w kostkę ser Roquefort. Polać odrobiną oliwy z oliwek, posypać bazylią i pieprzem. 
 mmmm....smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz