Długo nie miałam czasu na umieszczanie nowych postów, jednak teraz postaram się szybko nadrobić zaległości.
Upały w Pirenejach nie ustępują, dlatego dzisiejszą propozycją jest bardzo orzeźwiająca granizada z arbuza. Granizada czyli po prostu kruszony lód.
Można ją przygotować w bardzo szybki sposób z dodatkiem różnych owoców, a nawet z odrobiną alkoholu (tutaj najlepiej będzie pasował rum ;) )
Nie ma nic smaczniejszego jak soczysty, dobrze schłodzony arbuz w upalne dni.
Zapraszam do niesamowicie łatwego w wykonaniu, szybkiego "koktajlu".
Potrzebujesz: (2 porcje)
- 2-3 półksiężyce arbuza
- 4-5 kostek lodu
Przygotowanie:
1. Arbuza pokroić w kostkę, dodać kostki lodu, zblendować i gotowe ! :)
Idealne na upalne dni ! Smacznego !
Rada: Jeżeli chcesz uzyskać pyszny, lodowy płyn dodaj mniej kostek lodu.
Jeżeli jednak bardziej odpowiada Ci granizada, czyli coś podobnego do sorbetu- śmiało dorzuć więcej kostek lodu, do preferowanej gęstości ;)
U mnie "fifty-fifty" - cos w rodzaju bardzo gęstego soku. ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz