czwartek, 2 lipca 2015

Granizado de sandía- czyli arbuz z kruszonym lodem

Długo nie miałam czasu na umieszczanie nowych postów, jednak teraz postaram się szybko nadrobić zaległości.
Upały w Pirenejach nie ustępują, dlatego dzisiejszą propozycją jest bardzo orzeźwiająca granizada z arbuza. Granizada czyli po prostu kruszony lód. 
Można ją przygotować w bardzo szybki sposób z dodatkiem różnych owoców, a nawet z odrobiną alkoholu (tutaj najlepiej będzie pasował rum ;) ) 
Nie ma nic smaczniejszego jak soczysty, dobrze schłodzony arbuz w upalne dni.

 Zapraszam do niesamowicie łatwego w wykonaniu, szybkiego "koktajlu".


Potrzebujesz: (2 porcje)

  • 2-3 półksiężyce arbuza
  • 4-5 kostek lodu

Przygotowanie:
1. Arbuza pokroić w kostkę, dodać kostki lodu, zblendować i gotowe !  :)

Idealne na upalne dni ! Smacznego ! 


Rada: Jeżeli chcesz uzyskać pyszny, lodowy płyn dodaj mniej kostek lodu. 
Jeżeli jednak bardziej odpowiada Ci granizada, czyli coś podobnego do sorbetu- śmiało dorzuć więcej kostek lodu, do preferowanej gęstości ;) 
U mnie "fifty-fifty" - cos w rodzaju bardzo gęstego soku. ;)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz