poniedziałek, 25 maja 2015

Faszerowany pomidor

Śniadanie w 5 minut  ? 
Nic prostszego jak faszerowane pomidory twarogiem, posypane świeżym szczypiorkiem, a do tego ciepła grzanka z avocado i ogórkiem :) 

INSPIRUJCIE SIĘ ! :)




Potrzebujesz: (1 porcja)

  • średni pomidor
  • 2-3 łyżki twarogu 
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • kromka ulubionego pieczywa
  • 2-3 plastry avocado
  • 3-4 plastry ogórka
  • garść posiekanego szczypiorku
  • pieprz, sól wedle uznania


Przygotowanie:
1. Umyć i osuszyć wszystkie warzywa. Odkroić górną część pomidora, łyżką wydobyć miąższ 
 (który można wymieszać z twarożkiem, lub po prostu zjeść ;)) 

2. Zmieszać twaróg z jogurtem. Można dodać odrobinę soli. Wymieszać i nafaszerować pomidora. Posypać szczypiorkiem, odrobiną świeżo zmielonego pieprzu.
Podawać z ciepłą grzanką i plastrami ogórka przeplatanymi avocado

Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz