Dzisiejszy przepis jest bardzo łatwy w przygotowaniu, lekki i przyjemny w ustach ;)
Zainspirowała mnie wielka tęsknota za ukochaną Hiszpanią... Tak wiem, zostały tylko dwa miesiące i znów będę mogła cieszyć się jej bogactwem, zarówno kulinarnym jak i klimatycznym ! :)
¡ Gracias a Dios !
Potrzebujesz:
- około czterech garści szpinaku
- 2 małe pomidory
- mały pęczek świeżego,młodego szczypiorku
- kawałek młodego zielonego pora (ilość zależna od gustu ;) )
- pół sera feta
- tuńczyka w oleju
- kilka oliwek czarnych/ zielonych
- odrobina pieprzu do smaku
- garść łuskanego słonecznika
- łyżka octu balsamicznego (opcjonalnie)
Przygotowanie: około 8-10 minut ;)
1. Wszystkie warzywa umyć, osuszyć.
2. Szczypiorek wraz z porem posiekać, pokroić pomidora. Wszystkie składniki umieścić na talerzu bądź misce (jak wygodniej ;))
3. Odsączyć tuńczyka z oleju i ułożyć kawałki na sałatce.
4.Pokroić fetę. Dodać.
5. Lekko oprószyć pieprzem, dodać słonecznik i oliwki.
6. Skropić odrobiną octu winnego do wyostrzenia smaku.
Gotowe ;) Smacznego !
Pyszneee, pychotka! <3
OdpowiedzUsuń