niedziela, 17 maja 2015

Musli z rabarbarem i bananem

Sezon na rabarbar się zaczął więc trzeba korzystać ile się da ;) 
Uwielbiam jego smak, cierpki a jednocześnie słodki <3
Konfiturę miałam przygotowaną dużo wcześniej, najlepsza jest 2-3 dni po ugotowaniu ;) 

Serdecznie zapraszam do kolejnej banalnej w wykonaniu inspiracji śniadaniowej ;)




Potrzebujesz:

  • 3 łyżki płatków owsianych
  • 3 łyżki płatków górskich 
  • 2 łyżki płatków żytnich
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • 1 łyżka siemienia lnianego
  • 1 łyżka pestek słonecznika
  • 1 łyżka pestek dyni
  • 1 łyżka rodzynek
  • 0,5 szklanki mleka
  • 2-3 łyżki konfitury z rabarbaru
  • pół banana


Przygotowanie:
1. Suche składniki zmieszać w małej miseczce. 
Zalać gorącą wodą prawie do przykrycia powierzchni musli. 
Przykryć. Odstawić do napęcznienia. 

2. Do gęstej papki musli wlać mleko 
(ew. jogurt naturalny, bądź całkowicie pominąć dodanie nabiału)

3. Dodać konfiturę i pokrojonego banana. 

4. Jeść i cieszyć się zdrowiem ! ;) 

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz