Dzisiejszy obiad, łatwy i szybki i wykonaniu. Do tego zdrowy i lekki, jedyne czego brakuje, to słonecznej pogody do szczęścia ;)
Wcześniej wielką fanką kaszy kus kus nie byłam, aż do dziś ! Banalnie szybkie przygotowanie, i smak bardzo ciekawy ;D Zapraszam do przygotowania.
Potrzebujesz: (2 porcje)
- 3-4 garści szpinaku baby
- pół cebuli
- pęczek rzodkiewki
- puszka łososia w oleju ( może być wędzony)
- garść żurawin suszonych
- garść czarnych oliwek
- pieprz,sól (opcjonalnie do smaku)
- pół szklanki kaszy kus kus
Przygotowanie:
1. Warzywa umyć. Osuszyć.
2. W misce wymieszać szpinak, pokrojoną rzodkiewkę i cebulę.
3. Do naczynia wsypać pół szklanki błyskawicznej kaszy kus kus, zalać tą samą ilością gorącej wody i przykryć. Odczekać do całkowitego napęcznienia. (ok.5 min)
4. Filiżankę nakropić oliwą z oliwek i napełnić kaszą. Wywrócić na talerz i zrobić "babkę" ;)
w koło ułożyć sałatkę, ozdobić oliwkami i suszoną żurawiną, pokropić oliwą z oliwek, doprawić do smaku.
Smacznego !
omomomomomom <3 A.
OdpowiedzUsuń