Pogoda nas nie rozpieszcza, a do tego nauki dużo przed ostatnimi zaliczeniami...
w związku z tym, dzisiaj nie traciłam czasu w kuchni i przygotowałam coś szybkiego na obiad ;)
Prosta i smaczna propozycja, przed rozpoczęciem wertowania kolejnych stron czarnej magii z żywienia ;)
Inspirujcie się ! ;)
Potrzebujesz: (1 duża porcja, lub 2 małe)
- pół szklanki kaszy kus kus + pół szklanki gorącej wody
- puszka tuńczyka w oleju
- 2-3 małe pieczarki
- pół małej cebuli
- 3-4 rzodkiewki
- garść szczypiorku
- garść pestek łuskanego słonecznika
- łyżka oleju lnianego / oliwy z oliwek
- sól,pieprz opcjonalnie do smaku
Przygotowanie:
1. Kaszę kus kus wsypać do naczynia na sałatkę. Zalać gorącą wodą. Przykryć. Odstawić na ok.5min.
2. Cebulę posiekać. Pieczarki i rzodkiewkę pokroić na ulubioną wielkość. Odcedzić tuńczyka.
3. Do kaszy dodać warzywa i słonecznik, zostawiając część do dekoracji. Zamieszać. Dodać tuńczyka. Udekorować warzywami i posypać posiekanym szczypiorkiem. Pokropić oliwą i doprawić wedle uznania.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz