Nie znam słów, którymi mogłabym opisać tę pastę. Jest przepyszna ! Wspaniała do kanapek, czy krakersów. :)
Przepis ukradłam od Pauliny Styś, której przepisy są nie dość, że zdrowe, dietetyczne to jeszcze mega smaczne ! :) Dziękuję Ci bardzo za inspirację ! :) A pastę dodaję do moich faworytów :)
Dziękuję również wspaniałemu dziadkowi, który dał mi wielgaśny worek eko orzechów włoskich z jego działki :D
Lekko ją zmodyfikowałam, oryginalny przepis znajdziecie o właśnie tu ;)
Zapraszam do wypróbowania. Przygotowanie w mgnieniu oka i obiecuję, że warto ! ;)
Potrzebujesz:
- puszkę czerwonej fasoli (400g)
- dwa ząbki czosnku
- łyżkę oleju lnianego
- łyżkę oliwy z oliwek
- ok.10 orzechów włoskich
- ok. 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
- 2 łyżki wody
Przygotowanie:
1. Fasolę przepłukać. Wrzucić do blendera wraz z innymi produktami.
Miksuj do uzyskania odpowiadającej Ci konsystencji. I gotowe ;)
Smacznego !
Cieszę się, że smakowało :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!