czwartek, 16 kwietnia 2015

Pasta z czerwonej fasoli z orzechami włoskimi

Nie znam słów, którymi mogłabym opisać tę pastę. Jest przepyszna ! Wspaniała do kanapek, czy krakersów. :) 
Przepis ukradłam od Pauliny Styś, której przepisy są nie dość, że zdrowe, dietetyczne to jeszcze mega smaczne ! :) Dziękuję Ci bardzo za inspirację ! :) A pastę dodaję do moich faworytów :) 

Dziękuję również wspaniałemu dziadkowi, który dał mi wielgaśny worek eko orzechów włoskich z jego działki :D 

Lekko ją zmodyfikowałam, oryginalny przepis znajdziecie o właśnie tu ;)

 Zapraszam do wypróbowania. Przygotowanie w mgnieniu oka i obiecuję, że warto ! ;) 




Potrzebujesz:
  • puszkę czerwonej fasoli (400g)
  • dwa ząbki czosnku
  • łyżkę oleju lnianego
  • łyżkę oliwy z oliwek
  • ok.10 orzechów włoskich
  • ok. 2 łyżki soku z cytryny
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki wody

Przygotowanie:

1. Fasolę przepłukać. Wrzucić do blendera wraz z innymi produktami.
Miksuj do uzyskania odpowiadającej Ci konsystencji. I gotowe ;)
Smacznego ! 



1 komentarz: