niedziela, 12 kwietnia 2015

Pasta sojowa ze szpinakiem i ziarnami

Aby nasze kanapki nie były nudne, zapraszam do wypróbowania pysznej, łatwej w wykonaniu pasty, którą można używać zamiast masła, czy serków.

Pasta bogata jest w błonnik i jest skarbnicą zdrowia. Świetnie nadaje się też do naleśników w wersji niesłodkiej w połączeniu z piersią z kurczaka i warzywami.

Zachęcam do przygotowania !






Potrzebujesz: 
  • pół szklanki nasion soi
  • dwie łyżki słonecznika łuskanego
  • dwie łyżeczki siemienia lnianego
  • garść płatków migdałów
  • łyżka pestek dyni
  • garść szpinaku baby
  • szczypta soli i pieprzu
  • mała łyżeczka majonezu (bez konieczności) bądź oliwy z oliwek 






Soję wcześniej moczyć (najlepiej przez noc) i ugotować. 
Produkty wrzucić do blendera. Miksować aż do uzyskania gęstej mocno posiekanej pasty. 




   Podawać jako dodatek do kanapek, naleśników




Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz