poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Jaglanka na mleku z suszonymi owocami

Szybka, zdrowa i smaczna ;) Czego chcieć więcej ? Wersja śniadaniowa. 
Z kaszą jaglaną można eksperymentować, nie tylko zajadać się nią podczas obiadu, pyszna jest o każdej porze dnia w różnych odsłonach <3 
Kaszę gotuję zawsze z "nawiązką", a wtedy mam pole do popisu z przysmakami przez kolejne dwa dni ;)



Potrzebujesz : 
  • pół szklanki wcześniej ugotowanej kaszy jaglanej 
  • odrobina mleka (do prawie całkowitego przykrycia kaszy)
  • garstka żurawiny suszonej
  • garstka rodzynek królewskich 
  • opcjonalnie: do ozdoby kilka sztuk granoli orzechowej 
  • opcjonalnie dla łasuchów ;) : łyżka miodu 

Przygotowanie:

1. Kaszę umieścić w rondelku zalać mlekiem podgrzać do ulubionej temperatury. 
Dodać ewentualny miód. ( Owoce suszone są wystarczająco słodkie, więc nie dodaję miodu. ) 
2. Dodać suszone owoce i opcjonalnie posypać odrobiną granoli.


Smacznego ! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz