Granola z makiem przetrwała tylko 5 dni, wszyscy się zajadali i zostało wielkie nic :D
Dlatego też, dzisiejszą inspiracją na śniadanie jest orzechowa granola.
Dlatego też, dzisiejszą inspiracją na śniadanie jest orzechowa granola.
Słodka od miodu a równocześnie z delikatną, słoną nutą pistacji :)
Banalna w wykonaniu i a smak wyborny ! :)
- Pół szklanki płatków owsianych górskich
- Pół szklanki płatków żytnich
- Pół szklanki otrąb pszennych/ owsianych
- Garść orzechów włoskich
- Garść orzechów laskowych
- Garść pistacji
- Garść migdałowych płatków / zwykłych migdałów
- Dwie łyżki wiórek kokosowych
- Dwie łyżki miodu (lejącego)
- Łyżka oleju kokosowego
- kropelka migdałowego aromatu do ciast (opcjonalnie)
Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą.
2. Mieszankę ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.
Przed prażeniem |
3. Prażyć w 180 stopniach C przez ok. 20-25 minut. Mieszać co 8 minut ;)
Po uprażeniu ;) |
4. Po wystudzeniu rozdrobnić na mniejsze kawałki.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz