piątek, 17 kwietnia 2015

Orzechowa granola z pistacjami

Granola z makiem przetrwała tylko 5 dni, wszyscy się zajadali i zostało wielkie nic :D
Dlatego też, dzisiejszą inspiracją na śniadanie jest orzechowa granola. 
Słodka od miodu a równocześnie z delikatną, słoną nutą pistacji :) 

Banalna w wykonaniu i a smak wyborny ! :)






Potrzebujesz:
  • Pół szklanki płatków owsianych górskich
  • Pół szklanki płatków żytnich
  • Pół szklanki otrąb pszennych/ owsianych
  • Garść orzechów włoskich
  • Garść orzechów laskowych
  • Garść pistacji 
  • Garść migdałowych płatków / zwykłych migdałów
  • Dwie łyżki wiórek kokosowych
  • Dwie łyżki miodu (lejącego)
  • Łyżka oleju kokosowego
  • kropelka migdałowego aromatu do ciast (opcjonalnie)

Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą. 

2. Mieszankę ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. 

Przed prażeniem

3. Prażyć w 180 stopniach C przez ok. 20-25 minut. Mieszać co 8 minut ;) 


Po uprażeniu ;)

4. Po wystudzeniu rozdrobnić na mniejsze kawałki. 





Smacznego ! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz