czwartek, 23 kwietnia 2015

Marchewkowe placki z makrelą

Moje plackowe złotko ! 
Najlepsze placki na świecie w wersji śniadaniowej - wytrawnej ! 
Wiem, że ryba może nie kusić każdego na śniadanie, dlatego można spróbować przygotować je np. na kolację ;) 
Pracochłonne?- wcale. 
Smaczne ? - bardzo !


Potrzebujesz:
  • szklankę wcześniej ugotowanego ciemnego ryżu
  • kawałek makreli (u mnie kawałek ok. 7-8cm)
  • jajko
  • duża marchew
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • garść posiekanego szczypiorku
  • łyżeczka suszonego czosnku
  • łyżeczka oregano
  • odrobina pieprzu do smaku

Przygotowanie:
1. Marchew obrać, zblendować.
2. Wymieszać wszystkie składniki.
3. Smażyć na odrobinie oleju rzepakowego do złotego koloru. 


Smacznego ! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz