Tak... ryżowy.
Nie ma nic smaczniejszego niż szpinak... i łączenie go z wszystkim co się da ! :)
Inspiracja dobra zarówno na śniadanie i kolację ;)
Potrzebujesz :
- 3 jajka -oddzielnie żółtka i białka
- dwie garści szpinaku baby
- pół cebuli
- pół szklanki wcześniej ugotowanego ryżu
- sól, pieprz do doprawienia
- 3-4 plastry bekonu - ( w wersji męskiej ;) )
Przygotowanie:
1. Zblendować szpinak i cebulę. Dodać dwa żółtka i ryż. Lekko zmiksować- do zmieszania składników.
2. W oddzielnej misce ubić białka. Powoli dodać do mieszanki szpinakowej, delikatnie mieszać widelcem . Doprawić lekko.
3. Na mocno rozgrzanej patelni skropionej oliwą z oliwek wylać połowę mieszanki.
Przykryć. Smażyć do złotej skórki.
W wersji męskiej, przed wylaniem mieszanki na patelnię, podsmażyć bekon na "chrupiąco" . ;)
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz